a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Πως Θα Δημιουργήσετε Υπέροχες Παλέτες Μακιγιάζ και Πως Θα Επιδιορθώσετε Μια Σπασμένη Σκιά

Πριν λίγες μέρες είχα υποσχεθεί να σας δείξω πως να συγκεντρώσετε όλες τις σκιές, πούδρες, ρουζ και bronzer σε παλέτες.
 Έτσι ώστε να τα έχετε όλα όμορφα τακτοποιημένα και να μην σκαλίζετε νεσεσέρ, συρτάρια, ντουλαπάκια ψάχνοντας εκείνη τη χρυσή σκιά που φορέσατε προχτές και έκανε θραύση, αλλά τώρα δεν μπορείτε να θυμηθείτε που την έχετε καταχωνιάσει.
Στο πολυαγαπημένο μας EBAY θα βρείτε πολλά σχέδια για να διαλέξετε, είτε ακριβές είτε πολύ οικονομικές. Εγώ διάλεξα να σας δείξω το δεύτερο γιατί είπαμε να τακτοποιήσουμε και όχι να ξεπουληθούμε. Υπάρχουν και μαγνητικές παλέτες αλλά εγώ διάλεξα τις κλασικές. Έρχονται με μεταλλικά pans, μέσα στα οποία μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας χρώματα.
Πως θα γίνει αυτό;
Αν λοιπόν σας έχει σπάσει ένα ρουζ και έχετε βαρεθεί κάποιο άλλο ήρθε η ώρα της ανάμειξης!!


Σε ένα μπολάκι αδειάζετε το ρουζ που έσπασε και τρίβετε αυτό που έχετε βαρεθεί. Τα ανακατεύετε και τα θρυμματίζετε μέχρι να γίνουν σκόνη με ένα κουταλάκι. Προσθέτετε καθαρό οινόπνευμα και ανακατεύετε να γίνουν μια μάζα σαν πηλός. Παίρνετε ένα μεταλλικό pan και τοποθετείτε το προιόν, καλό είναι να φοράτε γάντια γιατί θα βάψουν τα χέρια σας. Κατόπιν το αφήνετε για λίγες μέρες μέχρι να εξατμιστεί το οινόπνευμα και έχετε έτοιμο ένα ολοκαίνουριο ρουζ στη συλλογή σας. Ομοίως μπορείτε να επιδιορθώσετε σπασμένες πούδρες ή σκιές.

Τώρα, ο τρόπος που θα βγάλετε μια πούδρα ή μια σκιά από τη θήκη της για να μην σπάσει, έτσι ώστε να την τοποθετήσετε στην παλέτα είναι απλός, αλλά ταυτόχρονα θέλει προσοχή. Με ένα αναπτήρα καίτε τη βάση του προιόντος για να λιώσετε την κόλλα. Κατά διαστήματα ελέγχετε με τη μύτη ενός μαχαιριού να δείτε αν ξεκόλλησε. Μόλις καταφέρετε να απελευθερώσετε το προιόν το                                                     τοποθετείτε στην παλέτα με ταινία διπλής όψεως.

Μπορείτε να κολλήσετε ετικέτες με τη μάρκα και την ονομασία ή τον αριθμό του κάθε προιόντος στο εσωτερικό από το καπάκι της παλέτας. Υπάρχουν σε διαστάσεις των 60mm, 36mm και 26mm. Εσείς θα επιλέξετε ανάλογα με τι θέλετε να περιέχει η παλέτα που θα δημιουργήσετε. Αν θέλετε μια παλέτα με πούδρες, ρουζ ή bronzer τότε θα επιλέξετε των 60mm. 
Αν θέλετε με σκιές κανονικού μεγέθους θα πάρετε των 36mm http://www.ebay.co.uk/itm/331041111719?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649 όπως είναι η δικές μου. Οι μικρές των 26mm δεν πιστεύω ότι βολεύουν.
Υπάρχει και το BEAUTIES FACTORY ένα site με υπέροχες παλέτες αλλά λίγο πιο τσιμπημένες στην τιμή. Εδώ θα βρείτε επίσης σκιές σε σκόνη για να φτιάξετε τα δικά σας χρώματα, υλικά για όσες ασχολούνται με νύχια και κάποια προιόντα μακιγιάζ. Εγώ έχω πάρει μόνο μια διπλή παλέτα από αυτό http://www.beautiesfactory.co.uk/20-pan-empty-palettes-case.html
Αυτά κορίτσια μου για σήμερα και ότι απορία έχετε μην διστάσετε να με ρωτήσετε.
Φιλάκια πολλά!!

1 σχόλιο: