a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

BB CREAMS vs CC CREAMS - MINI REVIEW CC CREAM TOMMY G

Γεια σας κορίτσια μου!! Επανήλθα με επίκαιρο θεματάκι...Τώρα που ανοίγει ο καιρός και θέλουμε ανάλαφρο αποτέλεσμα στο πρόσωπο μας, στρεφόμαστε όλες σε BB ή CC κρέμες που μας προσφέρουν ενυδάτωση, αντιηλιακή προστασία και κάλυψη ταυτόχρονα. Ποια είναι όμως η διαφορά ανάμεσα τους και ποια είναι κατάλληλη για εμάς; 
Οι BB που τα αρχικά τους σημαίνουν blemish balms, ξεκίνησαν το μακρύ ταξίδι τους στον κόσμο των καλλυντικών από τη Γερμανία. Οι CC δηλαδή color correctors, από την άλλη είναι επινόηση των Ασιατών. Άλλωστε είναι γνωστό ότι οι Ασιάτισσες έχουν εμμονή με την περιποίηση του δέρματος τους και την καταπολέμηση των πανάδων και δυσχρωμιών. INFO : Σε έρευνα σχετικά με το πόσα προιόντα χρησιμοποιεί για την περιποίηση του προσώπου της η μέση Ασιάτισσα σε σύγκριση με τη μέση Ευρωπαία, τα αποτελέσματα μίλησαν από μόνα τους... 3-5 για την Ευρωπαία και 7-10 για την Ασιάτισσα!! Άρρωστες πραγματικά!! 
Οι BB λοιπόν, κυκλοφορούν σε 1-2 αποχρώσεις και επειδή περιέχουν αρκετή ποσότητα σιλικόνης στη σύνθεση τους, αφήνουν μια γυαλάδα στο πρόσωπο, που σε άλλες αρέσει γιατί τους κάνει πιο φυσικό το αποτέλεσμα και άλλες τη σιχαίνονται γιατί τους τονίζει τη λιπαρότητα. Στις CC αντιθέτως βρίσκουμε συνήθως 2-3 αποχρώσεις, οπότε είναι και πιθανότερο να εντοπίσουμε αυτή που θα ταιριάξει στον δικό μας τόνο δέρματος. Επίσης η σύνθεση τους είναι πιο λεπτόρρευστη και καθόλου λιπαρή γι' αυτό και ταιριάζει ιδανικά στα λιπαρά δέρματα.
Όσο για την κάλυψη τους; Αν και πιο λεπτής υφής οι CC κερδίζουν και εδώ με διαφορά. Περιέχουν περισσότερες χρωστικές που σημαίνει μεγαλύτερη κάλυψη ενώ οι BB δίνουν περισσότερη βαρύτητα στην ομοιομορφία της επιδερμίδας και όχι τόσο στην κάλυψη.
Ένα ακόμα συν των CC είναι τα αντιοξειδωτικά που περιέχουν ενώ παράλληλα βοηθούν την επιδερμίδα να παράξει περισσότερο κολλαγόνο, διατηρώντας το δέρμα πιο ελαστικό. Σαφώς μεγαλύτερος και ο δείκτης προστασίας συγκριτικά με των BB.
Το συμπέρασμα είναι πως τα σκήπτρα παίρνουν οι CC μιας και το δέρμα των Ασιατών ταιριάζει πιο πολύ με το δικό μας, αφού στη Γερμανία κάνει πολύ κρύο και έχει πολύ λιγότερη ηλιοφάνεια από ότι στην Ελλάδα.
Ποια προτιμώ εγώ; Έχω δοκιμάσει αρκετές (και Κορεάτικες που είναι οι καλύτερες) αλλά τον τελευταίο καιρό τιμώ ιδιαιτέρως την CC CREAM της TOMMY G. Είναι πραγματικά εξαιρετική, ενώ αφήνει φυσικό αποτέλεσμα ταυτόχρονα είναι αρκετά καλυπτική. Πάντα όταν τη φοράω με ρωτάνε τι χρησιμοποιώ.
Κυκλοφορεί για δυο τύπους δέρματος (combination to dry skin και combination to oily skin) και σε τρεις αποχρώσεις (No3, No2, No1 με τη σειρά της φωτογραφίας). 
Επίσης έχει SPF 20. Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιώ και φτάνει στο τέλος της, τη Νο1 combination to dry skin η οποία με βόλεψε όλο το χειμώνα που έκανε κρύο και ήθελα extra ενυδάτωση. Έχω όμως προμηθευτεί ήδη τη Νο2 combination to oily skin, για να τη χρησιμοποιώ από εδώ και πέρα που θα κάνει περισσότερη ζέστη. Όσο για το καλοκαιράκι, θα τη βγάλω όπως και πέρυσι με τη Νο3 combination to oily skin που την έχω από πέρυσι, που είχα γίνει αραπάκι!!
Εσείς διαλέξατε τη δική σας και αν ναι ποια;
Και κορίτσια....ετοιμαστείτε γιατί έρχονται οι DD CREAMS!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου